Udgiv indhold på din WordPress blog

Af Jonathan Lindahl

Du har nu fået opsat din egen blog, dit eget design og lært WordPress. Godt gået!

Så nu er du klar til at få udgivet indhold på din blog.

I WordPress er der to typer sider, som du kan tilføje indhold til. Hhv. sider og indlægSider er fx din kontakt side, om mig side og lignende. Mens indlæg er – ja – dine blogindlæg.

Jeg vil derfor her vise dig:

 1. Hvordan du udgiver et indlæg
 2. Hvordan du udgiver en side

Udgiv et indlæg

For at udgive et indlæg, skal du gå ind under Indlæg og Tilføj nyt. Herfra vil du kunne skrive dit indlæg. En god ide er at trykke på boksen, som er markeret med en pil på nedenstående billede, da den giver dig flere redigerings muligheder.

Udgiv blogindlæg WordPress

Men ellers kan du øverst oppe tilføje din titel. Mens du nedenunder kan tilføje selv teksten til dit indlæg. Og mellem de to ting har du dine redigerings muligheder, hvor du kan gøre teksten fed, bruge punktopstilling m.m. På mange måder minder det om Word.

Lad os kigge lidt nærmere på dine redigerings muligheder her:

Tilføj et billede

Billeder gør dine artikler mere attraktive at læse.

Men er du i tvivl om, hvor du finder flotte billeder, så her min liste med 25 hjemmesider med gratis billeder til din blog. Når du så har fundet dit (dine) billeder, tilføjer du det (dem) i dit indlæg ved at trykke på Tilføj medier.

Tilføj billeder

Her trykker du på Upload filer og Vælg filer. Når du har fundet billedet du vil uploade, skal du bare dobbeltklikke på det. Så bliver det uploadet automatisk.

Upload billede WordPress blog

Når billedet er uploadet, skal du trykke på Indsæt i indlæg nede i højre hjørne, og så vil dit billede være indsat i indlægget.

Indsæt billede i indlæg

Tilføj et fremhævet billede

Et fremhævet billede er det billede, som vil være øverst i dit indlæg og blive vist sammen med din indlæg på din blog side. Det tilføjer du ved at trykke på Vælg udvalgt billede ude til højre.

Vælg fremhævet billede

Herefter tilføjer du det på helt samme måde, som du tilføjer et billede til dit indlæg.

Tilføj en overskrift

Det er en god ide at bruge overskrifter for at gøre din tekst lettere at læse. For at tilføje en overskrift, skal du trykke på Afsnit og vælge din type overskrift.

Overskrift WordPress indlæg

Overskrift 1 skal du ikke bruge, da den automatisk bruges til overskriften på dit indlæg. Så brug Overskrift 2 i dit blogindlæg til dine overskrifter. Mens du bruger Overskrift 3, hvis du skal bruge en underoverskrift til Overskrift 2 osv.

Tilføj et link

For at tilføje et link i dit indlæg, skal du markere den tekst der skal laves til et link, og trykke på link knappen.

Tilføj et link

Herefter vil der dukke et pop-up vindue frem, hvor du ud for URL tilføjer URL-adressen på dit link. Marker “Åbn link i en ny fane”, hvis det skal åbnes i en ny fane og tryk på Tilføj link.

Indsæt link

Så vil linket være tilføjet i din artikel.

Udgiv/gem dit indlæg

Afhængig af om du er eller ikke er færdig med dit indlæg, kan du enten udgive dit indlæg eller gemme det. Ude til højre er der nemlig en boks der hedder Udgiv.

Gem eller udgiv indlæg

Her trykker du på Gem kladde, hvis du ikke er færdig med dit indlæg. Og på Udgiv, hvis indlægget skal udgives.


Udgiv en side

For at udgive en side, skal du gå ind under Sider og Tilføj ny.

Tilføj side

Her kan du så tilføje tekst, billeder mv. på helt samme måde, som når du skriver et indlæg.


Hvad så nu?

Sådan! Nu har du fået opsat din helt egen blog med tekst og det hele, hvilket er rigtig godt gået.

Det var da ikke så svært, vel?

Nu er det tid til, at du skal lave din blog til en succesfuld blog. Et godt sted at starte er at se min ressource side. Her finder du alle de hjemmesider, som jeg har brugt til at få succes med mine blogs. Her er bl.a. steder, hvor du kan finde flotte billeder til din blog, det bedste danske forum om online markedsføring m.m.

Og endelig: Har du nogle spørgsmål eller lignende, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Jeg vil elske at hjælpe dig med det, som du har brug for.

Forrige kapitel

6 kommentarer til Udgiv indhold på din WordPress blog

 1. Hej Jonathan
   
  Tusind tak for at have hjulpet mig hele vejen igennem denne for mig nye Verden, som jeg i flere år har haft lyst at begive mig ind i. Jeg er så småt i gang. Ved mine indlæg kunne jeg godt tænke mig at der var et kommentarfelt lige under indlægget og det ikke ligger ude i siden. Det ser ud til at på min iPhone at det virker, men ikke på min pc. Kan du hjælpe mig?
   
  På forhånd tusind tak :-)

 2. Jonathan Lindahl siger:

  Hej Kristina
   
  Tak for din besked.
   
  Er det sådan her, du tænker det skal se ud: http://screencast.com/t/glAY2S3c?
  Hvis ja, så er det lidt avanceret at få rettet. Da det kræver, at du går ind og ændrer dit temas koder, hvilket ikke er helt lige til.
   
  Jeg har prøvet at kigge lidt på det, og vil godt kunne få det til at se ud ligesom billedet ovenover fra en computer. Men så vil det se underligt ud på mobilen. Så min evner rækker desværre ikke til at ændre det.
   
  Jeg har dog selv brugt en konsulent til lignende opgaver, som nemt vil kunne rette det efter dine ønsker og som vil kunne gøre det billigt. Hvis du er interesseret, så send mig en e-mail her: http://lavegenblog.dk/kontakt/. Så vil jeg sende dig hans e-mail.
   
  Forsat dejlig dag! :-)

 3. Hej Jonathan.
   
  Tusind tak for dit svar. Jeg tænker at de fleste benytter telefon eller tablet og derfor har jeg valgt i mit nyeste indlæg at skrive hvordan man kommenterer og ser om nogen benytter sig af dette, da jeg er ny vil der nok ikke være så mange inde på min side endnu, så jeg funderer lige lidt over om jeg vil benytte mig af din kontakt til en konsulent.
  Nyd en dejlig dag og weekend.
   
  Mange glade hilsner fra
  Kristina

 4. Jonathan Lindahl siger:

  Hej Kristina
   
  Helt i orden og forståeligt nok.
   
  Jeg synes dog, at det er ret ligetil at kommentere med dit nuværende design. Så tror heller ikke så mange vil have svært med at gøre det :-)
   
  I lige måde!

 5. Kristian Mølgaard siger:

  Hej Jonathan.
   
  Godt og brugervenligt indlæg til begyndere af WordPress! Lige en tilføjelse til de som ikke ved det: Det kan være en god idé også at tilføje f.eks. video til sin side, såfremt man har relevant indhold hertil. Det er med til at gøre indlægget på ens WordPress-blog spændende, og rent SEO-mæssigt kan det også i mange tilfælde medvirke til, at folk bliver på ens side i længere tid, da de ser videoen, hvilket gør, at Google betragter ens indhold som værende af høj kvalitet.
   
  Det er let at sætte en video ind på ens side ved at gøre følgende: Find en Youtube-video, tryk på “Del” -> Tryk på “Indlejring” og kopier koden ind på din WordPress-side. Blot et tip – håber det var til hjælp for de, som er ved at lægge indhold ind på deres WordPress-side! :-)

 6. Jonathan Lindahl siger:

  Hej Kristian
   
  Tak for dit tip.
   
  Og du har naturligvis helt ret. Grunden til at ting som det fx ikke er med i dette indlæg er, at jeg har valgt at fokusere på det lidt simplere i dette indæg: nemlig hvordan man blot skriver indlæg og sider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *