Af

WordPress eller Bloggers Delight – Hvad er bedst?

Et spørgsmål jeg får rigtig tit er: WordPress eller Bloggers Delight – Hvad er bedst?

Dette er faktisk et lidt sjovt formuleret spørgsmål, da du faktisk også vil bruge programmet WordPress, hvis du bruger Bloggers Delight. Et mere korrekt formuleret spørgsmål er derfor: Bloggers Delight eller ikke Bloggers Delight?

I dette indlæg vil jeg derfor komme ind på (1) forskellen mellem WordPress og Bloggers Delight, (2) fordele og ulemper ved Bloggers Delight, og (3) om du skal bruge Bloggers Delight. Vil du ikke at læse hele indlægget, så hop her direkte til konklusionen.

Forskellen mellem WordPress og Bloggers Delight

WordPress er et gratis CMS (Content Management System). Dvs. det er et program som gratis kan bruges til at opbygge en hjemmeside. WordPress er utrolig populært (næsten 30% af alle hjemmesider der findes i dag er lavet med WordPress).

Udover WordPress, så kræver det også, at du har et webhotel (dvs. den plads på internettet, hvor dine billeder mv. ligger) for at lave din egen hjemmeside. Du kan her se min guide til, hvordan du køber et webhotel og bruger WordPress til at lave din egen hjemmeside/blog.

WordPress

Med WordPress kan du lave din egen hjemmeside/blog.

Bloggers Delight er derimod Danmarks største bloggernetværk. Dvs. de hjælper bloggere med alt det praktiske, så det eneste du skal koncentrere dig om er at skrive blogindlæg.

Dvs. du kommer også til at bruge WordPress med Bloggers Delight. Så Bloggers Delight kan på en måde siges at være dit webhotel (dog et lidt anderledes webhotel).

Bloggers Delight

Så forskellen mellem de to er altså kort sagt, at WordPress er det program som du skal bruge til at lave din hjemmeside. Mens Bloggers Delight er et (lidt anderledes) webhotel, hvor din hjemmeside er hostet (dvs. der hvor dine billeder, filer mv. ligger).

Fordele og ulemper ved Bloggers Delight

Der er både fordele og ulemper ved Bloggers Delight. I dette afsnit vil jeg komme ind på de 3 mest væsentlige fordele og ulemper ved Bloggers Delight.

Fordele

(1) Det primære fordel ved Bloggers Delight er, at de står for alt det praktiske. Dvs. det er utrolig nemt at komme i gang med og du kan helt gratis oprette en basisblog meget hurtigt.

(2) Opgraderer du derudover din blog til plus (koster 49 kr./md.) vil alle dine indlæg desuden blive delt på deres plus feed, hvor folk kan finde dine indlæg.

(3) Har du mere end 20.000 månedlige besøgende (eller Bloggers Delight finder din blog meget interessant), så kan du blive Premium blogger og tjene penge på din blog. Bloggers Delight har et stort netværk af virksomheder, som f.eks. er interesseret i at betale penge for sponsorerede indlæg hos bloggere.

Ulemper

(1) Selvom Bloggers Delight tilbyder en gratis blog, så er det meget begrænset hvor meget du kan lave med den. Du har f.eks. ikke dit eget domænenavn og du kan heller ikke designe den.

For at gøre det muligt, skal du opgradere til Plus abonnement, hvilket koster 49 kr./md. Men der er stadig begrænsninger ift. normal brug af WordPress.

Bruger du ikke Bloggers Delight, men i stedet køber webhotel et andet sted koster det ca. 22,5 kr./md. det første år og ca. 7,5 kr./md. efter ét år (se denne guide til, hvordan du gør det). Og her har du samtidig ingen begrænsning ift. valg af designs og brug af alle WordPress’ mange funktioner.

(2) Du kan ikke tjene penge før du har over 20.000 besøgende/md. Og selvom du har det, så tag Bloggers Delight stadig en andel af alt din indtjening. De fleste vil derfor kunne tjene væsentlig flere penge ved ikke at være medlem af Bloggers Delight.

Jeg har f.eks. hjemmesider som ingen gang har 20.000 månedlige besøgende, men som tjener mig dobbelt så meget som nogle af de populære premium bloggere hos Bloggers Delight.

(3) Selvom du ikke har over 20.000 månedlige besøgende (og derfor ikke tjener penge på din hjemmeside), så vil der stadig være reklamer på din hjemmeside, som Bloggers Delight alene tjene pengene fra.

Skal du vælge Bloggers Delight?

Om du skal vælge Bloggers Delight eller ej afhænger af, hvad du gerne vil med din blog.

Vil du gerne hurtigt i gang og gerne bare lige prøve det der blogging, så kan Bloggers Delight være en fin løsning, da det nemt at komme igang og de har en gratis version. Det er fin måde at få et kendskab til det mest basale i WordPress.

[Dog vil jeg i stedet anbefale WordPress.com gratis udgang, da du kan bruge lidt flere af WordPress’ funktioner der].

Men vil du gerne være mere seriøs omkring din blog, så anbefaler jeg ikke Bloggers Delight. Primært af følgende grunde:

  1. Bloggers Delight er ret dyrt (49 kr./md.), hvis du vil selv vil kunne designe din blog og tilføje dit eget domænenavn.
  2. Selv med Plus abonnementet (til 49 kr./md.) har du ikke adgang til alle WordPress’ funktioner.
  3. Du kan først tjene penge, hvis du har mere end 20.000 månedlige besøgende. Og Bloggers Delight vil stadig tage en andel af din indtjening.

Det jeg i stedet anbefaler er, at du køber et webhotel hos Unoeuro og opretter din egen blog der via WordPress (se en guide til det lige her).

Det er (1) væsentlig billigere ift. Bloggers Delight, (2) du har adgang til alle WordPress’ funktioner, og (3) du kan begynde at tjene penge lige fra starten af (og du får hele andelen af indtjeningen selv). Det tag lidt længere tid at komme i gang, men følger du denne guide tag det ikke meget mere end 10-15 minutter og så har du din egen blog.

Har du desuden nogle spørgsmål eller kommentarer til indlægget, så skriv dem endelig nede i kommentarfeltet.

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *