Af

WordPress eller Wix – Hvad er bedst?

Vil du gerne lave din egen hjemmeside, men er i tvivl om du skal bruge WordPress eller Wix til det, så er du kommet til den helt rette artikel.

For jeg har nemlig sammenlignet de to tjenester mht. deres pris, brugervenlighed, design samt funktioner for at finde den bedste platform til at lave hjemmesider i. Så du kan få den bedste oplevelse med at lave din nye hjemmeside.

Ønsker du ikke at læse hele testen, kan du bare hoppe direkte til konklusionen.

Pris

Prisen er en vigtig faktorer, når der kommer til at vælge din platform. Derfor har jeg sammenlignet prisen på de to platforme.

Wix

Wix tilbyder et helt gratis abonnement, hvor du kan lave din egen hjemmeside. Der er dog 2 store ulemper ved det:

 1. Der vil være reklamer for Wix på siden
 2. Dit domænenavn vil være: ditbrugernavn.wix.com/hjemmesidensnavn

Derudover er der en række funktioner (fx Google Analytics), som du ikke vil kunne bruge. For at fjerne reklamerne, få dit eget domænenavn og få adgang til funktionerne, er du nødt til at opgradere til en af deres premium abonnementer.

Wix tilbyder på nuværende tidspunkt 5 forskellige abonnementer. For at undgå reklamer på din hjemmeside, skal du som minimum have Combo til ca. 60 kr. om måneden.

Wix abonnementer

WordPress

WordPress fungerer noget anderledes. WordPress er nemlig gratis at bruge. Men for at bruge WordPress behøver du dit eget domænenavn samt et webhotel. Der findes adskillige hosting udbyder, hvor du kan købe et domæne og webhotel.

Jeg anbefaler personligt Unoeuro som hosting udbyder. Her skal du betale:

 1. 110 kr. i oprettelsesgebyr
 2. 45 kr. for domænenavnet
 3. 9 kr. om måneden for webhotelet

Dvs. i alt 155 kr. + 9 kr. om måneden så længe du bruger det.

Dog kan prisen stige, hvis du vælger at bruge premium temaer og plugins. Der findes dog tusindvis af gratis temaer og plugins som du kan bruge, hvis du vil reducere omkostningerne.

UnoeuroVil du se, hvordan du laver din egen hjemmeside med WordPress og Unoeuro, så se her.

Konklusion

WordPress vinder, når det kommer til prisen. Det eneste du skal bruge med WordPress er et webhotel og domænenavn, hvilket du hos mange webhosting udbydere kan få væsentligt billigere ift. Wix’ priser.

Brugervenlighed

Brugervenligheden er muligvis det vigtigste kriterie, da man som nybegynder ikke gider at bruge alt for meget tid på at skulle lære at bruge platformen.

Wix

Wix har et meget brugervenligt interface. Du laver din hjemmeside i et simpelt træk og slip interface, hvor du nemt kan redigere din hjemmeside.

Wix hjemmeside builder

Du kan trække og slippe elementer overalt på dit hjemmeside, skrive indhold og tilføje billeder/videoer mv. i et meget brugervenligt interface. Her er du sikker på, at du ikke skal rode rundt med koder eller lignende. Enhver nybegynder vil finde Wix utrolig nemt at bruge.

WordPress

WordPress har ikke et træk og slip interface, hvor du nemt kan rykke rundt på tingene på din hjemmeside. Her har du en visuel editor, hvor du skriver din tekst (se nedenstående billede). Mens hjemmesiden bygges op på en helt anden måde med sektioner som Menu, Tema indstillinger, Sider mv.

WordPress tekst editor

For en nybegynder vil WordPress kunne virke en smule omstændigt. Derfor kræver det en smule tid for helt at komme ind i, hvordan du laver en hjemmeside med WordPress. Men når det er sagt, er WordPress stadig en utrolig brugervenlig platform.

En nybegynder vil derfor også sagtens – efter en kort læringsproces – kunne bruge WordPress uden problemer.

Konklusion

Når det kommer til brugervenligheden, er vinderen Wix. Hvem som helst vil uden de store problemer nemt kunne lave en flot hjemmeside hos Wix. WordPress er også en meget brugervenlig platform. Men det kræver lidt tid for at lære helt at forstå, hvordan man opbygger en hjemmeside i WordPress.

Design og layout

Designet og brugervenligheden af din hjemmeside er et vigtigt kriterie mht. om din hjemmeside bliver en succes eller ej. Derfor har jeg undersøgt, hvor mange muligheder du har med det mht. designet af din hjemmeside i de to platforme.

Wix

Wix har mere end 500+ forskellige temaer, som du kan vælge og designe via deres træk og slip interface. Alle temaerne er responsive (dvs. de kan bruges på mobile enheder).

Wix temaer

Temaerne er delt ind i forskellige kategorier, som fx virksomheder, webshop, fotografi mv.

En stor ulempe er dog, at når du først har valgt et tema, så kan du ikke skifte det. Så du kan ændre og modificere det ligeså tosset du vil, men du kan ikke skifte til et andet tema.

WordPress

Der er tusindvis af gratis og betalte temaer til WordPress. De gratis kommer ofte med begrænset support og kvaliteten er ofte ikke ligeså god som de betalte temaer (et betalt tema koster ofte omkring 200-400 kr.).

Premium WordPress temaer

Der findes WordPress temaer inde for alle kategorier, og du kan redigere i dem ligeså tosset som du vil. Jeg kan personligt anbefale Themeforest.net til at finde gode premium WordPress temaer.

En mulighed er også at hyre en udvikler til at kode dit helt eget WordPress tema for din hjemmeside.

Konklusion

WordPress har et langt større udvalg af temaer og layoutmuligheder ift. Wix. Derudover er der også den fordel ved WordPress, at du altid kan skifte temaet på din hjemmeside, hvis du ønsker et nyt design.

Plugins og apps

Plugins og apps er tredjeparts software, som du kan bruge til at tilføje flere funktioner til din hjemmeside. Wix kalder dem apps, mens WordPress kalder dem for plugins.

Wix

Wix har 200+ apps, som du kan tilføje din hjemmeside. Disse apps tilbyder forskellige funktioner, som fx at tilføje en kontaktformular, kommentarer, e-mail liste, forum mv. til din hjemmeside.

App market Wix

De fleste apps er gratis eller findes i en lite version. Mens andre apps kræver en månedlig betaling. Selvom der er et begrænset udvalg af apps, dækker de alligevel de mest efterspurgte funktioner.

WordPress

På nuværende tidspunkt er der over 52.000 gratis WordPress plugins og tusindvis af premium plugins. Så man kan roligt sige, at udvalget af plugins er væsentligt større hos WordPress ift. Wix.

WordPress plugins

Der findes nærmest ikke den funktion, som ikke er i et eller andet WordPress plugin.

Konklusion

Man kan vist roligt sige, at WordPress er vinderen af denne kategori. Selvom Wix’ app bibliotek er voksende, er det stadig meget begrænset, når det sammenlignes med det kolossale udvalg som er tilgængeligt for WordPress brugere.

Sammendrag

Skal der kåres en vinder af denne sammenligning, må det være WordPress.

Prisen er væsentligt billigere med WordPress, og derudover er der også langt flere muligheder hvad angår design og funktioner. Vil du gerne i gang med WordPress, så kan du se en guide til, hvordan du laver din egen hjemmeside via nedenstående link.

Sådan laver du en hjemmeside i WordPress

Guiden viser, hvordan du laver en blog i WordPress. Men du kan også sagtens bruge guiden selvom du vil lave en anden slags hjemmeside (fx en virksomhedshjemmeside eller noget helt andet).

Når det er sagt, så er det nødvendigvis ikke alle, som vil have størst gavn af WordPress.

Er du enten (1) nybegynder og helst vil bruge så kort tid som mulig på at lave din hjemmeside, eller (2) har du allerede prøvet at arbejde med WordPress og gået død i det, så kan Wix være en rigtig god løsning.

Wix vil for de fleste nybegyndere nemlig være lidt nemmere at bruge ift. WordPress. En mulighed er at prøve Wix’ gratis abonnement. Så kan du se, om det er noget for dig og derefter vurdere om du er interesseret i at oprette et premium abonnement hos dem. Du kan komme i gang med Wix via nedenstående link.

Lav en blog med Wix

Har du nogle spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at stille dem nede i kommentarfeltet. Så vil jeg besvarer dem så hurtigt som muligt.

Læs også

4 kommentarer til WordPress eller Wix – Hvad er bedst?

 1. Michael Nielsen siger:

  Hej Jonathan,

  God sammenligning.

  Hvordan er det med vurderingen af ecommerce plugins mellem de to platforme?

 2. Jonathan Lindahl siger:

  Hej Michael
   
  Tusind tak for dit gode spørgsmål.
   
  Generelt er min anbefaling faktisk ikke at bruge WordPress til webshops, da jeg mener der er bedre CMS til det. Her kan jeg i stedet anbefale Magento, Prestashop eller det danske ShopOrama.
   
  Hvad angår Wix, så har jeg faktisk ikke erfaringer med det hvad angår e-commerce (kun blogging). Så jeg må nok desværre være dit svar skyldigt hvad angår, hvor godt Wix er til e-commerce.
   
  Hav en dejlig weekend! :)

 3. Claus Vedel siger:

  Hey Jonathan

  Jeg har undret mig over mobil versionen i WIX… layouten er ikke særlig fed og virker klodset.
  Er det bedre i WordPress ?

  Vh
  Claus Vedel

 4. Jonathan Lindahl siger:

  Hej Claus
   
  Tusind tak for dit gode spørgsmål.
   
  Jeg synes, at WordPress har brugervenligt interface på mobile enheder. Du kan f.eks. her se, hvordan det ser ud, når du skal skrive et indlæg fra en mobil enhed: https://www.screencast.com/t/qvLpd1DYnD0
   
  Jeg håber jeg forstod dit spørgsmål korrekt. Hvis ikke, må du endelig sige til :)
   
  // Jonathan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *