Af

Få en lynhurtig WordPress opsætning med WP Quick Setup

WordPress er uden tvivl det mest benyttet program til at bygge hjemmesider. Undersøgelser viser, at intet mindre end 25% af alle websites i dag er bygget i WordPress.

Det er altså en hel del.

Men selv om WordPress er så kendt og populært, er der stadig nogle medfødte fejl som giver mulighed for optimering, når man installerer det på et domæne. Derfor besluttede jeg mig for at få udviklet et WordPress plugin, som kan hjælpe med på kort tid at få rettet alle disse fejl.

Lad mig derfor præsentere dig for: WP Quick Setup.

Med blot få klik kan du spare dig selv for både tid og besvær, når du skal opsætte et nyt website i Wordpress. Er du nysgerrig på hvad pluginet kan? Så lad mig vise dig det.

Installer pluginet

Det første du skal gøre er naturligvis at installere det på din hjemmeside.

Det gør du ved at logge ind i dit kontrolpanel. Her trykker du på Plugins og Tilføj nyt. Her kommer du til en side, hvor du skal søge efter WP Quick Setup ude til højre og trykke enter.

Tryk herefter på Installer nu ud for WP Quick Setup. Så snart den er færdig med at installere, klikker du på Aktiver plugin. Nu er plugin’et klar til brug, og du finder frem til det ved at trykke på Indstillinger og dernæst Wp Quick Setup.

WP Quick Setup administrationsside

Er du lidt i tvivl om, hvordan du installerer et plugin. Så læs mere her.

Fjern eksempelindhold og optimering af indstillinger

Step 1: Fjerne eksempel indhold og ret indstillinger

Den første del af WP Quick Setup giver dig muligheden for at få fjernet alt det ”eksempel”-indhold, som der automatisk er på din blog fra starten af samt få optimeret nogle af indstillingerne.

Helt præcis kan du redigere følgende:

 • Ændring af din permalink struktur til /%postname%/ så dine URL’er bliver SEO- og brugervenlige
 • Du undgår at WordPress opdeler dine uploadede billeder i undermapper med år og måned
 • Sletning af Hello Dolly plugin
 • Aktivering af Akismet plugin, så du undgår spam (du kan her se en komplet guide til, hvordan du opsætter Akismet).
 • Sletning af alt eksempelindholdet, herunder side, blogindlæg og kommentar
 • Sletning af alle standardtemaer, bortset fra det som er i brug
 • Blokering for søgemaskiner så de ikke kan læse og indeksere websitet – Bemærk her om dette er noget du selv er interesseret i. Dette ønskes af visse, da de først vil tillade søgemaskinerne at indeksere ens hjemmeside, når den er helt færdig. Hvis du ikke ved hvad dette betyde, så lad feltet stå tomt
 • Stopper funktionen med at man modtager e-mails når der oprettes nye kommentarer – Bemærk også dette punkt, da det ikke vil være alle som er interesseret i denne funktionalitet
 • Valg af opsætning ift. domæne, med eller uden www

WP Quick Setup anbefalede indstillinger

For at lave ovenstående ændringer, skal du bare afkrydse de ændringer du vil have lavet og trykke på Quick Setup. Du kan på ovenstående billede se, hvordan jeg har sat mine indstillinger.

Valg af forside og tidszone

Step 2: Forside indstillinger og tidszone

Det er nok ret individuelt fra hjemmeside til hjemmeside om hvorvidt man vil have seneste blogindlæg på forsiden, eller om man vil oprette en decideret forside som statisk side i stedet.

Under denne funktionalitet i WP Quick Setup har du chancen for at få rettet disse småting til, mens du alligevel er i gang med opsætning af dit website.

Og ikke nok med at træffe beslutningen omkring din forside, så kan du også her hjælpe WordPress med at forstå den tidszone du er i. Det gør det muligt for dig at vise de korrekte tidspunkter på bloggen når der oprettes nye indlæg eller kommentarer.

En god ide er også at vælge Summary ud for For each article in a feed, show:.

Dato og tids indstillinger samt oprettelse af nye sider og kategorier

Step 3: Dato og tids indstillinger samt nye kategorier og sider

For at vores valg af tidszone kan blive illustreret på bloggen i det format, som du gerne vil have det, skal du vælge den måde både dato og tid vises på.

Det har du muligheden for i denne del af WP Quick Setup, men ud over dette kan du også på meget kort tid oprette nye tomme kategorier og sider, som kan spare dig tid senere i stedet for, at du skal gøre det én efter én. Her kan du nemlig blot skrive de kategorinavne og sider du vil have oprettet, adskilt af kommaer, og så lade plugin’et oprette dem for dig. Se fx mit eksempel herunder med fire kategorier samt en “kontakt”-side og en “om os”-side.

Step 3: Udfyldt eksempel

Installation af mange populære plugins

Step 4: Installation af mange populære plugins

Næste del af WP Quick Setup giver dig muligheden for at installere en håndfuld populære plugins ved tryk på en enkelt knap. Det her er muligvis den funktionalitet, jeg er gladest for at have fået tilføjet, da dette sparer én for utrolig meget tid.

På listen over de mange populære plugins kan du blandt andet finde:

 • SEO by Yoast
 • BJ Lazy Load
 • W3 Total Cache
 • WP Smush
 • Contact form 7
 • Pretty Links Lite
 • Google Analytics by Yoast
 • Broken Link Checker
 • … og flere endnu

Du kan vælge dem alle på én gang, eller specifikt hakke de af som du gerne vil installere. Tryk på Install og vent nogle få minutter, mens WP Quick Setup klarer arbejdet for dig og installerer samt aktiverer alle dine plugins.

Installation af plugins og temaer ved brug af URL

Den sidste del af funktionaliteten i plugin’et er, at du kan få tilføjet andre plugins end de som er på listen, ved blot at tilføje deres URL i de respektive felter, adskilt af kommaer.

For eksemplets skyld så lad os sige, at du har tænkt dig at bruge Mailchimp til at indsamle e-mail adresser til dit nyhedsbrev. For at WP Quick Setup skal kunne klare arbejdet for dig, skal du gå til det plugin du gerne vil installere på WordPress.org, og dernæst højreklikke på den røde knap hvor der står ”Download” og kopiere URL’en.

Step 5: Installer plugins og temaer ved brug af URL

Det er denne URL, som du skal indsætte i feltet – evt. efterfulgt af andre plugins URL’er, adskilt af kommaer.

Step 5: Installation af plugins fra URL

Det er en skøn følelse, når man kan sætte sig tilbage og lade noget blive gjort automatisk for sig. Jeg har personligt selv nydt godt af at spare omkring en halv times tid, hver eneste gang jeg skal lave en ny installation af WordPress – og generelt er automatisering af processer noget jeg gør mig umage med.

Nu er du færdig og du kan nu se alt det som der er blevet lavet for dig, hvor du kun har brugt nogle få minutter og trykket få gange på musen. Dine plugins og temaer er installeret og aktiveret, dummy content er blevet fjernet – og ikke mindst er alle de problematiske fejl blevet rettet, og din installation er optimeret.

Du må endelig stille spørgsmål til WP Quick Setup i kommentarerne herunder. Jeg svarer så hurtigt og godt jeg kan – og hvis du har forslag til forbedringer eller tilføjelse af funktioner til en version 3.0, så må du endelig ikke holde dig tilbage.

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *