Af

Simply eller One.com – Hvilken er bedst?

Der findes rigtige mange webhosting udbydere på det danske marked. To af de mest populære er Simply og One.com. Men hvilken af de to er egentlig den bedste at vælge, hvis du skal købe et webhotel?

Der har jeg sat mig for at finde ud af i dette indlæg ved at sammenligne dem på (1) prisen, (2) hvor meget du får for pengene og (3) deres kundeanmeldelser.

Du kan her hoppe direkte til konklusionen, hvis du ikke ønsker at læse hele indlægget.

Pris

I dette indlæg har jeg valgt at sammenligne de to udbyderes billigste abonnementer, da de er de mest relevante webhotel for størstedelen. Simply’s billigste abonnement koster 18,66 kr. om måneden, mens One.coms billigste abonnement koster 19 kr. om måneden.

Derudover koster oprettelsen hos Simply 111,98 kr., mens den hos One.com koster 112,5 kr.

Dvs. at Simply er smule billigere ift. One. Det er dog en så lille forskel, at det ikke alene skal afgøre, hvilket webhotel som du vælger.

Vinder: Vinderen er Simply pga. den lavere pris. Dog er forskellen så lille, at der nærmest ingen forskel er i prisen.

Hvad får du for pengene?

De to webhoteller minder i høj grad om hinanden. Hos Simply får du én CPU kerne, 512 MB ram, ubegrænsede e-mail konti, ubegrænset trafik og SSL-certifikat.

Unoeuro webhotel

Det helt samme får du også hos One.com.

One.com webhotel

Der er dog nogle områder, hvor de to webhoteller adskiller sig fra hinanden. Her kan der nævnes:

  1. Hos One.com har du 25 GB plads, mens du hos Simply har 10 GB
  2. Hos One.com kan du have én MySQL database, mens du hos Simply kan have 2 MySQL databaser
  3. Der bliver ikke taget backup hos One, mens der hos Simply bliver taget en daglig backup

Hvis vi går punkterne igennem én af gangen. (1) Du har mere plads hos One.com. Dvs. du kan uploade flere videoer, billeder mv. op på dit webhotel. Selvom det lyder rart, så er det de færreste som har brug for mere end 10 GB. F.eks. bruger denne hjemmeside kun 1 GB. Dvs. der er altså ikke særlig stor sandsynlighed for, at du har brug for mere end 10 GB. Derfor er den ekstra plads ikke nødvendigvis et plus for mange.

(2) Det er de færreste, som har brug for mere end én MySQL database til deres ene hjemmeside (hvis du ikke ved, hvad det er, så har du sandsynligvis ikke brug for det). Derfor er dette punkt ikke særlig relevant for størstedelen.

(3) Dette er til gengæld et vigtigt punkt ifølge mig. Har du en hjemmeside er der risiko for, at den bliver hacket (eller du ved en fejl laver en ændring, som du fortryder). Skulle det ske, så er det rart med en backup. Her er det uden tvivl et plus, at Simply tager en daglig backup af din webhotel. Hvilket One.com kun tilbyder ved et af deres dyrere webhoteller. Så et klart plus til Simply.

Vinder: Simply. Selvom One.com tilbyder ekstra plads, så bliver det Simply der snupper sejren her, da deres daglige backup er et kæmpe plus.

Kundeanmeldelser

Kundeanmeldelser kan give en rigtig god indikation om folk er tilfredse med produktet. Er der f.eks. tilfredshed med kontrolpanelets brugervenlighed? Opleves der tit problemer? Tilbyder udbyderen en god kundeservice osv.

For at vurdere kunders tilfredshed, har jeg valgt at tage udgangspunkt i de to tjenesters Trustpilot-score.

Simply får score 9,1 ud af 10 hos Trustpilot, hvilket må siges at være en meget flot score.

Unoeuro trustpilotscore

Generelt roser folk Simply for en rigtig god kundeservice, et brugervenligt interface og alt bare fungerer som det skal. Der er nogle få som har nogle dårlige oplevelser. Dog synes det at være enkelttilfælde, som ofte har bygget på en misforståelse. Så med en score på 9,1 kan man rolig sige, at størstedelen af deres kunder er tilfredse med deres produkt.

One.com har en score på 7,1 på Trustpilot, hvilket må siges at være godkendt.

One.com trustpilot

One.com bliver især rost for deres support. Kritikken går dog derimod på en ustabil server samt et lidt forældet interface.

Vinder: For tredje gang løber Simply som vinder. Baseret på de to udbyderes Trustpilot-score, har Simply bare mere tilfredse kunder. Hvilket er en vigtig indikator for, om du ligeså bliver tilfreds med produktet.

Konklusion

Selvom de to udbydere begge er ganske udmærket, så vil jeg til hver en tid anbefale Simply. Både min egen vurdering samt den bedre Trustpilot-score giver bare en indikation af, at du får mere for pengene, hvis du vælger Simply. Du får en glimrende support, en stabil server samt et brugervenlig interface. Og så endda til en lavere pris.

Er du overbevidst om, at Simply er det rette valg for dig, så kan du her besøge deres hjemmeside, hvor du kan læse mere om deres webhotel.

Besøg Simply

Og husk, at jeg også har lavet en guide til, hvordan du opsætter en hjemmeside med Simply (bonus tip: der er en rabatkode til 3 måneders gratis webhotel hos Simply i guiden).

Er du ikke helt overbevist ud fra min sammenligning om, at Simply er det rette valg for dig, så kan du komme ind på One.coms hjemmeside og læse mere her:

Besøg One.com

Har du nogle spørgsmål, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Vil hellere end gerne hjælpe.

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.