Af

SSL certifikat gratis

Sikkerhed er efter hånden det der bliver snakket om mest af alt når man snakker om hjemmesider og applikationer. Derfor er det også normen for langt de fleste website ejere at aktivere et SSL certifikat på deres website. Er du website ejer, men har endnu ikke et SSL certifikat til dit website, så vil jeg her vise dig hvordan du kan få det ganske gratis på din hjemmeside.

Gratis SSL hos dit webhotel

Det er sådan i dag at de fleste webhoteller automatisk giver et gratis SSL certifikat med i prisen. Er du i tvivl om dit webhotel tilbyder dig at aktivere et gratis SSL certifikat på dit website, så kan du altid kontakte dem og høre. Herunder har jeg listet de mest populære webhoteller som jeg med sikkerhed ved man får et gratis SSL certifikat hos, når man opretter et webhotel hos dem.

 • Simply – SSL certifikatet hos Simply skal du selv aktivere for hvert domæne.
 • One.com – SSL certifikatet hos One.com bliver automatisk aktiveret for alle domæner.
 • AzeHosting
 • C Hosting
 • DanDomain
 • Gigahost

Kender du til nogle danske webhoteller der giver gratis SSL certifikat, som vi ikke har nævnt her på listen, så må du gerne skrive navnet på webhotellet i kommentarfeltet nederst på siden.

Aktivér SSL certifikat på hjemmeside

I langt de fleste tilfælde er det heldigvis ret nemt at aktiverer sit gratis SSL certifikat uanset hvilket webhotel man benytter sig af. Hos nogle webhoteller skal man selv logge ind i kontrolpanelet og aktivere SSL certifikat for det givne website (dette gælder fx Simply), mens det hos andre webhoteller er aktiveret som standard for alle domæner.

Hvid du har en WordPress hjemmeside, er det ikke nok at SSL certifikatet er aktiveret, her skal du også installere et plugin der sikre at de besøgende altid besøge dit website via en sikret SSL forbindelse. Gør du ikke dette vil de besøgende selv have mulighed for at vælge om de vil besøge siden via HTTP el. HTTPS. Det plugin du skal installere hedder “Really Simple SSL” og er rigtig nemt at tage i brug. Herunder er en komplet guide til aktivering og installering af SSL certifikat og WordPress plugin’et inkl. videoguide.

Sådan får du SSL (HTTPS) certifikat på din WordPress hjemmeside

Start med at sikre dig at dit gratis SSL certifikat er aktiveret for dit domæne. Det kan kan som tidligere nævnt være forskelligt fra webhotel til webhotel hvordan man gør og om det er gjort på forhånd. Tjek dit webhotels videnscenter, der vil du som regel kunne finde svar på spørgsmålet og ellers kan du kontakte dem direkte. Når det er aktiveret, skal du blot gøre som vist i videoen herunder for at få SSL aktiveret på dit WordPress website.

 1. Log ind i WordPress kontrolpanelet på din side via dinhjemmeside.dk/wp-admin.
 2. Klik på menupunktet “Plugins” og “Tilføj nyt”.
 3. Søg efter ‘really simple ssl’ i søgefeltet i højre hjørne.
 4. Klik “Installér nu” og vent. Klik derefter “Aktivér” og vent.
 5. Når plugin’et er aktiveret skulle det gerne opdage at der er et aktivt SSL certifikat tilknyttet domænet, og der kommer en boks frem med en blå knap du skal klikke på, i den står “Fortsæt, aktiver SSL”.
 6. Nu er SSL sat op og alle der besøger din side fremover vil besøge den via HTTPS. DU vil opleve at du bliver logget ud når du klikker videre i dit kontrolpanel, og det er fordi du også vil blive tvunget til at logge ind via HTTPS.

Gratis SSL vs. betalt SSL

Du vil måske opdage at man også kan købe SSL certifikater, men måske tænker du hvorfor i al verden man skal gøre det når man kan få et helt gratis? Som udgangspunkt vil jeg heller ikke anbefale at du gør det, hvis det bare er til din personlige blog eller en lille erhvervshjemmeside. Der er ikke forskel på hvordan krypteringen fungerer, den er lige sikker uanset hvad du vælger. Herunder er kort opridset hvorfor du skal vælge det ene el. det andet.

Du skal vælge gratis SSL hvis…

…du har mod på selv at sætte det op (se videoen herover ellers stil gerne spørgsmål i kommentarfeltet).

…det er til en lille hjemmeside el. personlig blog hvor økonomien er begrænset.

Du skal vælge betalt SSL hvis…

…du er en større virksomhed evt. med flere domæner.

…du synes det tekniske omkring opsætning er for bøvlet og gerne vil have support.

…du vil have yderligere validering om ejerskab af domæne og sende et ekstra troværdighedssignal.

Vil du have yderligere forklaring på forskellen mellem SSL certifikater, så læs vores guide “Hvilket SSL certifikat skal jeg vælge?”.

Hvem betaler gratis SSL certifikater?

Det sidste jeg lige vil afklare i denne artikel er hvem der betaler for de gratis SSL certifikater, for intet i denne verden er gratis. Det er muligt fordi der er en oprettet et project af  Internet Security Research Group (ISRG) der hedder Let’s Encrypt hvis formål er at kryptering af domæner skal være tilgængeligt for alle, så vi alle kan færdes sikkert på internettet fremover.

Projektet køre selvfølgelig ikke bare uden at få donationer. Disse donationer kommer fra en lang række tech-virksomheder der også har interesse i at internettet er krypteret og så er det en del af deres CSR arbejde. Blandt de største sponsorer er Google Chrome, Cisco, Mozilla, Shopify, Facebook og mange mange flere. Du kan se alle sponsorerne af Let’s Encrypt på deres hjemmeside.

Det er sådan at dit gratis SSL certifikat bliver betalt og det vil være betalt så længe der er en interesse for at gøre internettet mere sikkert for alle blandt de store tecg virksomheder, og det vil der højst sandsynligt altid være. Skulle du alligevel ville skifte til et betalt SSL certifikat med de fordele der nu er ved det, så kan jeg anbefale BilligSSL.dk hvor du kan få certifikater fra 100 kr.

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.