Af

7 måder at tjene penge online via din blog

Begynder din blog at få besøgende (eller allerede har det), kan du tjene penge på den. (Har du ikke allerede en blog, så se her hvordan du opretter en).

Og at tjene penge online via din blog betyder nødvendigvis ikke masser af reklamer. Nej, der findes faktisk en del andre måder at tjene penge på ens blog.

Jeg vil derfor i dette indlæg vise dig 7 måder at tjene penge online via din blog. Derudover vil jeg komme med min anbefaling af, hvilke måder der er fordelagtige at bruge og hvornår de er fordelagtige at bruge.

Men lad os starte med nummer 1.

1. Tjen penge på at henvise folk via affiliate links

Affiliate markedsføring

Affiliate markedsføring er uden tvivl den indtægtskilde, som jeg har tjent flest penge på. Ved du ikke hvad affiliate markedsføring er, så er det meget simpelt.

Det fungerer på den måde, at du linker til et givet produkt via din blog (har du en modeblog, kunne det fx være en kjole). Køber en person så kjolen via dit link, vil du modtage en vis procentdel af salget (ofte mellem 5 til 10 pct.). Det er da smart, ikk’?

Sådan her kommer du i gang:

 1. Opret en bruger hos fx Partner-Ads.dk, Webgains og Adtraction
 2. Ansøg om godkendelse hos en relevant webshop og afvent godkendelse
 3. Installer CommissionHarvest på din WordPress hjemmeside – så vil alle dine links automatisk blive lavet om til affiliate links

Du vil herefter modtage din provision én gang om måneden.

Bonus tip: Vil du se, om en given hjemmeside (fx Saxo) har et affiliate program? Så kan du bruge Adfinder.dk til at finde ud af det.


2. Få reklame annoncer med Google AdSense el. Ezoic

Tjen penge på Google AdSense

Google AdSense og Ezoic er de indtægtskilder, som jeg har tjent næstflest penge på. Google AdSense er kort sagt bannerannoncer, som du tjener penge på, når der er nogle der trykker på dem.

Men det smarte ved disse to platforme er, at den selv viser annoncer baseret på, hvad den besøgende tidligere har besøgt og søgt efter på Google. Det øger sandsynligheden væsentligt for, at brugeren trykker på annoncen og det sparer dig for en del tid.

Sådan her kommer du i gang med Google Adsense:

 1. Opret en bruger hos Google AdSense
 2. Indsæt en kode på din blog, der hvor du vil have vist din annonce
 3. Tjen penge, hver gang folk trykker på en af annoncerne

Sådan her kommer du i gang med Ezoic:

 1. Du skal have minimum 10.000 sidevisninger på din blog, men du kan også opnå væsentligt højere indtægter med Ezoic fremfor Adsense. Derfor anbefaler vi dem.
 2. Opret en bruger hos Ezoic.
 3. Følg deres vejledning og indsæt tags på din blog de ønskede steder.
 4. Tjen penge hver gang der bliver klikket på en annonce.

Du modtager dine indtægter sidst i hver måned.


3. Tjen penge med sponsoreret indlæg

Sponsoreret indlæg

Ved sponsoreret indlæg betaler en virksomhed dig for at skrive et indlæg om deres produkt. Og har du en blog med masser af besøgende, kan du tjene en hel del på dette.

Følger du store blogs, har du nok allerede set andre blogs gør brug af denne metode. Men som sagt kræver det, at du allerede har en hel del besøgende på din blog, før du kan bruge denne metode, da virksomhederne ellers ikke er interesseret i det.

Sådan kommer du i gang:

 1. Har du allerede en del besøgende på din blog, så spring til punkt 2. Hvis ikke, så brug tid på at få mere trafik inden du springer til punkt 2.
 2. Kontakt relevante webshops, og hør om de interesseret i at sponsorere et indlæg
 3. Skriv et sponsoreret indlæg for webshop’en og modtag pengene

Vær påpasselig med at gøre dette for meget, da det kan gå ud over din blogs troværdighed.


4. Skriv anmeldelser af produkter

Skriv anmeldelser

Dette tip minder lidt om det at skrive sponsoreret indlæg. Men i stedet for blot at skrive om produktet, skriver du her en anmeldelse af det givne produkt.

Her får du typisk ikke penge, men i stedet det produkt som du anmelder. De fleste webshops giver ofte ikke deres produkter ud for en dårlig anmeldelse. Så du skal ofte være villig til at skrive en god anmeldelse, selvom du ikke synes om produktet.

Sådan kommer du i gang:

 1. Har du allerede en del besøgende på din blog, så spring til punkt 2. Hvis ikke, så brug tid på at få mere trafik inden du springer til punkt 2.
 2. Kontakt relevante webshops, og hør om de er interesseret i at sende nogle produkter til dig, som du kan anmelde på din blog.
 3. Skriv anmeldelsen for produktet og behold produktet.

Tilmeld dig evt. denne Facebook-gruppe og få besked, når der er sponsorprodukter.


5. Sælg produkter via din blog

Sælg produkter

En anden måde at tjene penge online er ved at sælge produkter via din blog. Det kan være en god ide, hvis du allerede har en populær blog, da du kan promovere dine produkter via den.

Det kan være produkter du selv har lavet eller andres produkter. Og det kan være et digitalt produkt eller et fysisk produkt. Det nemmeste at komme i gang med er uden tvivl digitale produkter (fx en e-bog), da det kræver mindre arbejde end fysiske produkter (fx smykker).

Sådan kommer du i gang:

 1. Find det produkt, som du vil sælge via din blog
 2. Sæt til salg via din blog
 3. Promover det via din blog og andre kanaler (Facebook m.m.)

Dette kræver mere arbejde end de andre metoder, så tænk dig godt om, inden du prøver det.


6. Sælg ydelser via din blog

Sælg en ydelse

Dette tip minder lidt om det forrige omkring at sælge produkter på din blog. Her sælger du bare en ydelse i stedet for et givet produkt.

Er der nemlig en ting du er rigtig god til (som er relevant ift. din blog), så hvorfor ikke udnytte det og tjene penge på det. Det kan fx være du er god til at lave flotte blogs, god til at hjælpe med lektier mv. Så opsæt en side på din blog, hvor du skriver om din ydelse.

Sådan kommer du i gang:

 1. Find en ydelse du er god til, som er relevant ift. din blog
 2. Opsæt en side på din blog, hvor du skriver om din ydelse, pris mv.
 3. Gør folk opmærksom på din ydelse (fx via Facebook, dit nyhedsbrev mv.)

7. Sælg din blog

Sælg din blog

Det er måske lidt underligt at tale om at sælge din blog i et indlæg om at tjene på ens blog. Men har du en blog, som du ikke bruger så meget, så kan du tjene penge på at sælge den.

Jeg har selv solgt en hjemmeside for over 100.000 kr., da jeg ikke havde tid til den. Normalt kan du sælge en blog for 10-14 måneders indtægt. Dvs. har din blog ca. indtjent 2.000 kr. hver måned de seneste 12-24 måneder, vil du ofte kunne sælge den for 20.000-28.000 kr.

Sådan kommer du i gang:

 1. Har du en blog, du enten ikke bruger eller har tid til, så overvej at sælge den
 2. Sæt den til salg via fx Amino Virksomhedsbørs
 3. Sælg den til den højst bydende

Overvej dette grundigt, da du ofte vil tjene flere penge på lang sigt ved at beholde den.


Min anbefaling

Vil du gerne tjene flere penge online via din blog er min anbefaling, at du kommer i gang med affiliate markedsføring og AdSense. Disse to metoder er utrolig nemme at komme i gang med.

Men har du allerede erfaringer med det, er (1) sponsoreret indlæg, (2) det at skrive anmeldelser, (3) sælge produkter og (4) ydelser via sin blog gode alternative måder at tjene på sin blog. Har du til gengæld brug for hurtige penge, kan du overveje at sælge de blogs, som du ikke har tid til eller ikke længere bruger.

Vil du have yderligere inspiration til at tjene penge, så læs Sanders indlæg med 63 måder du kan tjene penge online. Mortens indlæg om hvordan du kan tjene penge på podcast kan også anbefales.

Har du spørgsmål eller kender andre gode metoder, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Jeg er her for at hjælpe dig, så spørg endelig.

Læs også

8 kommentarer til 7 måder at tjene penge online via din blog

 1. Gitte Kristensen siger:

  Hej Jonathan, Jeg vil meget gerne have at vide hvordan man laver en blog som man kan tjene penge på.? Har du nogle gode tips eller ideer.? Så hører jeg gerne fra dig.? Du må have en hyggelig aften.

  Venlig Hilsen Gitte Kristensen

 2. Jonathan siger:

  Hej Gitte
   
  Tak for dit spørgsmål.
   
  Jeg har her på bloggen lavet en guide til, hvordan du laver en blog. Den kan du se her: http://lavegenblog.dk/. Hvis du følger den og derefter følger rådene i dette blogindlæg, så burde du have nogle fine tips til, hvordan du kan tjene penge på din blog.
   
  Håber det besvarer dit spørgsmål, og ellers må du endelig sige til :)

 3. Anna siger:

  Hej Jonathan
  Er der rigtigt forstået, at man kun får penge, når folk klikker på en reklameannonce? Dvs. du i teorien kan have en masse reklamer på din blog, uden at tjene penge hvis folk ikke klikker på dem? Personligt synes jeg da sjældent, at jeg rent faktisk “klikker videre”.

 4. Jonathan siger:

  Hej Anna
   
  Ja, sådan fungerer det hos Google AdSense (som nu hedder Google Ads).
  Ja, det kan du i teorien. Ofte er det dog 2-7% af dine besøgende som trykker på dine reklamer (afhængig af hvor aggressiv du er med dine annoncer), så du skal have en del besøgende for at tjene penge med Google Ads. Derfor anbefaler jeg også generelt affiliate, da indtjeningsmulighederne der er væsentligt bedre.
   
  Håber det besvarer dit spørgsmål :-)

 5. Line siger:

  Hej Jonathan,

  Jeg overvejer at starte en rejseblog. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt jeg skal købe domæne mv fra begyndelsen eller blot starte på eventuelt bloggers delight eller wordpress. Er det korrekt forstået, at hvis jeg starter bloggen et af førnævnte steder, så kan jeg altid rykke artikler mv, hvis jeg finder ud af, at der kommer så mange besøgende, at det er værd at have egen blog og dermed få en mindre indtjening ud af det?

  Mvh Line

 6. Jonathan siger:

  Hej Line
   
  Tak for et rigtig godt spørgsmål.
   
  Det kan være en rigtig fin idé at starte med en gratis blog, hvis du er i tvivl om det kan betale sig at købe et webhotel + domænenavn (har skrevet lidt om fordele/ulemperne ved en gratis blog her: https://lavegenblog.dk/gratis-blog/).
   
  Jeg er faktisk lidt i tvivl, om det er muligt at eksportere sit design og indlæg med BloggersDelight, hvis du vil have det over på dit eget webhotel på et senere tidspunkt (tror det ikke er muligt, men du må ikke hænge mig op på det). Med den gratis WordPress blog er jeg faktisk også lidt i tvivl. Er ret sikker på, at du flytte sidens indlæg – men er lidt i tvivl med designet. Men tror det er nemmere at flytte indholdet med den gratis WordPress ift. BloggersDelight. Har forresten her skrevet et indlæg der sammenligner de to tjenester: https://lavegenblog.dk/wordpress-bloggers-delight/
   
  Håber det til en vis grad besvarer dit spørgsmål – ellers må du endelig sige til :-)

 7. Laila siger:

  Hej Jonathan,
  Skal man have et CVR og erhvervskonto for at tjene penge gennem en blog og e-bøger? Tænker mht Skat. Hvilken betalingsmåde bruger man? Virker det også for betalinger fra udlandet – hvis man nu skriver både på dansk og engelsk?
  Vh, Laila

  • Jonathan siger:

   Hej Laila
    
   Nej, du behøver ikke at have CVR-nummer for at tjene penge på din blog. Du skal derimod så indberette din indkomst som B-indkomst (det kan du læse mere om på Skats hjemmeside: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234739).
    
   Når det så er sagt, så kan der være nogle fordele ved at have CVR nummer. Nemlig det at du kan trække moms og skat fra dine udgifter i virksomhederne. Men nej, du behøver ikke et CVR nummer for at tjene penge på din blog og e-bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *