Udgiv indhold på din WordPress blog

Af Jonathan L.

Du har nu fået opsat din egen blog, dit eget design og lært WordPress. Godt gået!

Så nu er du klar til at få udgivet indhold på din blog.

I WordPress er der to typer sider, som du kan tilføje indhold til. Hhv. sider og indlægSider er fx din kontakt side, om mig side og lignende. Mens indlæg er – ja – dine blogindlæg.

Jeg vil derfor her vise dig:

 1. Hvordan du udgiver et indlæg
 2. Hvordan du udgiver en side

Note: WordPress har lavet en opdatering til deres interface (kaldet for Gutenberg) siden nedenstående guide blev skrevet. Ønsker du derfor en mere udførlig guide, så kan jeg anbefale dette kursus i WordPress.


Udgiv et indlæg

For at udgive et indlæg, skal du gå ind under Indlæg og Tilføj nyt. Herfra vil du kunne skrive dit indlæg. En god ide er at trykke på boksen, som er markeret med en pil på nedenstående billede, da den giver dig flere redigerings muligheder.

Udgiv blogindlæg WordPress

Men ellers kan du øverst oppe tilføje din titel. Mens du nedenunder kan tilføje selv teksten til dit indlæg. Og mellem de to ting har du dine redigerings muligheder, hvor du kan gøre teksten fed, bruge punktopstilling m.m. På mange måder minder det om Word.

Lad os kigge lidt nærmere på dine redigerings muligheder her:

Tilføj et billede

Billeder gør dine artikler mere attraktive at læse.

Men er du i tvivl om, hvor du finder flotte billeder, så her min liste med 25 hjemmesider med gratis billeder til din blog. Når du så har fundet dit (dine) billeder, tilføjer du det (dem) i dit indlæg ved at trykke på Tilføj medier.

Tilføj billeder

Her trykker du på Upload filer og Vælg filer. Når du har fundet billedet du vil uploade, skal du bare dobbeltklikke på det. Så bliver det uploadet automatisk.

Upload billede WordPress blog

Når billedet er uploadet, skal du trykke på Indsæt i indlæg nede i højre hjørne, og så vil dit billede være indsat i indlægget.

Indsæt billede i indlæg

Tilføj et fremhævet billede

Et fremhævet billede er det billede, som vil være øverst i dit indlæg og blive vist sammen med din indlæg på din blog side. Det tilføjer du ved at trykke på Vælg udvalgt billede ude til højre.

Vælg fremhævet billede

Herefter tilføjer du det på helt samme måde, som du tilføjer et billede til dit indlæg.

Tilføj en overskrift

Det er en god ide at bruge overskrifter for at gøre din tekst lettere at læse. For at tilføje en overskrift, skal du trykke på Afsnit og vælge din type overskrift.

Overskrift WordPress indlæg

Overskrift 1 skal du ikke bruge, da den automatisk bruges til overskriften på dit indlæg. Så brug Overskrift 2 i dit blogindlæg til dine overskrifter. Mens du bruger Overskrift 3, hvis du skal bruge en underoverskrift til Overskrift 2 osv.

Tilføj et link

For at tilføje et link i dit indlæg, skal du markere den tekst der skal laves til et link, og trykke på link knappen.

Tilføj et link

Herefter vil der dukke et pop-up vindue frem, hvor du ud for URL tilføjer URL-adressen på dit link. Marker “Åbn link i en ny fane”, hvis det skal åbnes i en ny fane og tryk på Tilføj link.

Indsæt link

Så vil linket være tilføjet i din artikel.

Udgiv/gem dit indlæg

Afhængig af om du er eller ikke er færdig med dit indlæg, kan du enten udgive dit indlæg eller gemme det. Ude til højre er der nemlig en boks der hedder Udgiv.

Gem eller udgiv indlæg

Her trykker du på Gem kladde, hvis du ikke er færdig med dit indlæg. Og på Udgiv, hvis indlægget skal udgives.


Udgiv en side

For at udgive en side, skal du gå ind under Sider og Tilføj ny.

Tilføj side

Her kan du så tilføje tekst, billeder mv. på helt samme måde, som når du skriver et indlæg.


Hvordan skriver jeg gode blogindlæg?

Det er vigtigt, at du skriver indhold som dine besøgende synes om. Ellers får du svært ved at få en succesfuld blog. Der er nogle ting, som det kan være god ide at vide således, at du øger din chance for at skrive indhold, som dine besøgende vil synes om. F.eks.

 • Brug billeder og videoer, hvis det er relevant
 • Gør din hjemmeside personlig
 • Skriv indhold i øjenhøjde med dine besøgende

Dette er blot nogle af de ting, som du kan gøre for at skrive mere fængende indhold. Morning Train har lavet en fin artikel om, hvad du kan gøre for at skrive mere fængende indhold.

Hvad så nu?

Sådan! Nu har du fået opsat din helt egen blog med tekst og det hele samt fået nogle gode gode tips til at kunne skrive mere fængede indhold.

Det var da ikke så svært, vel?

Nu er det tid til, at du skal lave din blog til en succesfuld blog. Et godt sted at starte er at se min ressource side. Her finder du alle de hjemmesider, som jeg har brugt til at få succes med mine blogs. Her er bl.a. steder, hvor du kan finde flotte billeder til din blog, det bedste danske forum om online markedsføring m.m.

Og endelig: Har du nogle spørgsmål eller lignende, så skriv endelig nede i kommentarfeltet. Jeg vil elske at hjælpe dig med det, som du har brug for.

Forrige kapitel

24 kommentarer til Udgiv indhold på din WordPress blog

 1. Hej Jonathan
   
  Tusind tak for at have hjulpet mig hele vejen igennem denne for mig nye Verden, som jeg i flere år har haft lyst at begive mig ind i. Jeg er så småt i gang. Ved mine indlæg kunne jeg godt tænke mig at der var et kommentarfelt lige under indlægget og det ikke ligger ude i siden. Det ser ud til at på min iPhone at det virker, men ikke på min pc. Kan du hjælpe mig?
   
  På forhånd tusind tak :-)

 2. Jonathan siger:

  Hej Kristina
   
  Tak for din besked.
   
  Er det sådan her, du tænker det skal se ud: http://screencast.com/t/glAY2S3c?
  Hvis ja, så er det lidt avanceret at få rettet. Da det kræver, at du går ind og ændrer dit temas koder, hvilket ikke er helt lige til.
   
  Jeg har prøvet at kigge lidt på det, og vil godt kunne få det til at se ud ligesom billedet ovenover fra en computer. Men så vil det se underligt ud på mobilen. Så min evner rækker desværre ikke til at ændre det.
   
  Jeg har dog selv brugt en konsulent til lignende opgaver, som nemt vil kunne rette det efter dine ønsker og som vil kunne gøre det billigt. Hvis du er interesseret, så send mig en e-mail her: http://lavegenblog.dk/kontakt/. Så vil jeg sende dig hans e-mail.
   
  Forsat dejlig dag! :-)

 3. Hej Jonathan.
   
  Tusind tak for dit svar. Jeg tænker at de fleste benytter telefon eller tablet og derfor har jeg valgt i mit nyeste indlæg at skrive hvordan man kommenterer og ser om nogen benytter sig af dette, da jeg er ny vil der nok ikke være så mange inde på min side endnu, så jeg funderer lige lidt over om jeg vil benytte mig af din kontakt til en konsulent.
  Nyd en dejlig dag og weekend.
   
  Mange glade hilsner fra
  Kristina

 4. Jonathan siger:

  Hej Kristina
   
  Helt i orden og forståeligt nok.
   
  Jeg synes dog, at det er ret ligetil at kommentere med dit nuværende design. Så tror heller ikke så mange vil have svært med at gøre det :-)
   
  I lige måde!

 5. Kristian Mølgaard siger:

  Hej Jonathan.
   
  Godt og brugervenligt indlæg til begyndere af WordPress! Lige en tilføjelse til de som ikke ved det: Det kan være en god idé også at tilføje f.eks. video til sin side, såfremt man har relevant indhold hertil. Det er med til at gøre indlægget på ens WordPress-blog spændende, og rent SEO-mæssigt kan det også i mange tilfælde medvirke til, at folk bliver på ens side i længere tid, da de ser videoen, hvilket gør, at Google betragter ens indhold som værende af høj kvalitet.
   
  Det er let at sætte en video ind på ens side ved at gøre følgende: Find en Youtube-video, tryk på “Del” -> Tryk på “Indlejring” og kopier koden ind på din WordPress-side. Blot et tip – håber det var til hjælp for de, som er ved at lægge indhold ind på deres WordPress-side! :-)

 6. Jonathan siger:

  Hej Kristian
   
  Tak for dit tip.
   
  Og du har naturligvis helt ret. Grunden til at ting som det fx ikke er med i dette indlæg er, at jeg har valgt at fokusere på det lidt simplere i dette indæg: nemlig hvordan man blot skriver indlæg og sider.

 7. Hej Jonathan
  Tak for nogle gode indlæg om opstart af blog. De har hjulpet mig meget. I sær ved valg af tema.
  Nu er jeg så langt at jeg gerne vil ændre det præfabrikerede logo temaet. Hvor henter jeg hjælp til dette?

  Mange hilsner
  Vivi

 8. Jonathan siger:

  Hej Vivi
   
  Det glæder mig meget at høre, at du kan bruge mine guides.
   
  Du kan ændre ved at gå ind i dit kontrolpanel. Derefter går du ind under “Udseende” > “Tilpas” > “Site Title, Tagline & Logo”. Så kan du øverst det indsætte dit logo. Du kan her finde hjælp til det specifikke tema som du bruger: https://organicthemes.com/faq/. Vær dog opmærksom på, at det er hjælp til den købte version af dit tema. Så guiden kan afvige en smule fra det du oplever. Men du burde kunne finde en del hjælp der.
   
  Lad mig endelig høre, hvis du oplever nogle problemer med det :)

  • Vivi siger:

   Hej igen

   Er det muligt at ændre i det oprindelige logo, eller skal jeg lave et helt nyt “logobillede” og uploade?

   Mange hilsner
   Vivi

 9. Jonathan siger:

  Hej Vivi
   
  Du bliver desværre nødt til at lave et nyt logo.
   
  Du kan dog bruge f.eks. https://www.canva.com/ til at lave nogle meget flotte logoer. Vil du have, at billedet skal være i den samme størrelse som det nuværende, skal størrelsen være 980 x 580 px. :)

 10. Dorthe Ibsen siger:

  Hej Jonathan

  Jeg har nu fået lavet en blog, og har tilføjet en side “hvem er jeg”
  men hvor finder man den side når man går ind på blokken?

  mvh
  Dorthe

 11. Jonathan siger:

  Hej Dorthe
   
  Tak for dit rigtig gode spørgsmål.
   
  Du kan f.eks. få din nye side vist oppe i menuen. I denne video viser jeg dig, hvordan du tilføjer en side oppe i menuen: https://www.screencast.com/t/yZ2q1vtGnf7U
   
  Håber du kan bruge den, ellers må du endelig sige til :)

  • Dorthe Ibsen siger:

   Hej igen.
   Mange tak for dit hurtige svar, og jo den kan jeg godt bruge.
   Men har faktisk fået den over i widgets.
   Prøver mig lidt frem, så finder jeg nok ud af det. Måske jeg vender tilbage med andre spørgsmål.

   Og mange tak for en utrolig nem og vejledende side, den gjorde lige jeg kom igang.
   Fortsat god søndag til dig.

 12. Jonathan siger:

  Velbekomme! Jeg er glad for at kunne hjælpe :)
  Og du skal endelig bare spørge, og i lige måde!

 13. Dennis T siger:

  Hej Jonathan. Tak for din gode guide. Jeg har været i gang med en rejseblog i et lille måned, hvor jeg løbene laver indlæg om forskellige lande, hoteller og restauranter. Jeg vil gerne have blogindlæggene ind under menuen, så når jeg f.eks. udgiver et indlæg, så ligger det sig ind under det land jeg skriver om – giver det mening? Fx Weekend i Bruxelles skulle gerne lige sig ind under Europa > Belgien. Lige nu tager jeg et printscreen og ligger det ind under siden Belgien, men tænker det kan gøres flotte og automatisk?

 14. Jonathan siger:

  Hej Dennis
   
  Glad for, at du kan bruge guiden :)
   
  Hvis jeg forstår det rigtigt, vil du gerne have vist indlæggene om f.eks. Antarktis på denne side: [siden er fjernet, da den ikke længere eksisterer]. Er det rigtigt forstået? Hvis ja, så skal du (1) oprette en kategori, (2) afmarkere den kategori inde i det indlæg som hører til den kategori og (3) få flyttet kategorien op i menuen. Du kan se en guide til kategorier her: http://www.wpbeginner.com/glossary/category/
   
  Håber det besvarer dine spørgsmål og ellers må du endelig sige til :-)

  • Dennis siger:

   Hej Jonathan
   Det var lige præcis det jeg efterspurgt. Fed og mange tak. Det gav mig dog endnu et spørgsmål for lad os sige jeg får skrevet om 20 forskellige lande, så bliver undermenuen ret lang – hvilket ikke er optimal ud fra den mobilversionen. Kan man på nogen måde, få det ind på en side også?

   Fx hvis jeg opretter en side der hedder Myanmar inde under asien. Så Asien er en side, Myanmar er en side, og inde under Myanmar, skal Blogindlæggende om Myanmar så selv ligge sig ind.

 15. Jonathan siger:

  Hej Dennis
   
  Det glæder mig at høre, at jeg kunne hjælpe :-)
   
  Mht. dit spørgsmål har jeg to forslag:
   
  (1) Du bruger den løsning som du har nu, hvor du viser de forskellige lande indenunder hver kontinent (f.eks. [siden er fjernet, da den ikke længere eksisterer]). En god ide at dog også at indsætte et link i selve billederne til de rette sider, da folk ofte trykker på dem (du kan her se, hvordan du gør det: https://www.competethemes.com/blog/link-image-url-wordpress/).
   
  (2) Du laver kontinentsiderne op til kategorier, så alle indlæggene fra Asien vises. Her kan du så indsætte en custom menu widget til hver af disse kontinentkategorier, hvor du linker til de forskellige lande.
   
  Min umiddelbare anbefaling vil være løsning (1) (altså den løsning du har nu) – men hvor du bare lige får ændret linket i billederne :-)
   
  Håber det kan hjælpe dig :) PS. Rigtig fin hjemmeside du/I har.

 16. Sabrina siger:

  Hej,
  Jeg er ved at oprette en blog og har udgivet en “kommer snart” side. Nu oplever jeg så, at der er abonnenter, der tilmelder sig min side, hvorfor jeg har slået automatikken i WordPress fra, så alle ikke længere kan blive abonnenter.

  Mit spørgsmål går dog på, hvordan man tilmelder sig som abonnent på min side – jeg kan ikke umiddelbart se, at det er muligt fra blogsiden?

  På sigt vil jeg jo gerne have seriøse følgere, så det vil være rart at kunne det.

 17. Jonathan siger:

  Hej Sabrina
   
  Tak for dit spørgsmål.
   
  Er det et plugin som du har brugt til at få dine abonnenter? For hvis ja, så er det helt sikkert via den du har fået dem. Og så kan du kun se denne formular, når du har “kommer snart” aktiveret. For folk burde umiddelbart ikke kunne tilmelde sig som abonnenter på din blog lige nu :)

 18. Ellen Margrethe Kærulff Christensen siger:

  hej Jonathan

  Jeg planlægger at oprette en blog og har derfor læst din grundige instruktion igennem, men jeg mangler svar på (lige nu) om jeg kan oprette indlæg via min Ipad, når bloggen er oprettet og installeret på min bærbare PC. Kræver det nogle specielle programmer på Ipad’en? Er der andre hensyn jeg skal tage højde for?
  VH
  Ellen

 19. Jonathan siger:

  Hej Ellen
   
  Beklager mit sene svar.
   
  Du kan sagtens oprette indlæg via din iPad. Det kræver ikke noget specielt program eller lignende. Hele redigeringen af din hjemmeside fungerer online – så du skal bare logge på via internettet, og så kan du skrive indlæg fra hvilken som helst enhed (bare enheden har internetforbindelse).
   
  Håber det besvarer dit spørgsmål :-)

 20. Karin Sandø siger:

  Laver hjemmeside for en campingplads og de skal asap have prislister for 2021 på MEN jeg kan simpelthen ikke se ændringerne. PDF’en er uploaded og vises i redigeringsdelen, men selvom jeg klikker “Udgiv” og på selve hjemmesiden så først bruger ctrlF5, er det stadig priserne for 2020, der står der???? What to doooooo?

  • Jonathan siger:

   Hej Karin
    
   Der kan være forskellige grunde til dette. En oplagt grund kan være, at det er cache som driller. Prøv at slette cache i din browser (du kan prøve at søge på Google efter, hvordan man sletter cache i den browser som du bruger). Prøv at se, om det ikke hjælper. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *