Et spørgsmål jeg får rigtig tit er: WordPress eller Bloggers Delight – Hvad er bedst?

Dette er faktisk et lidt sjovt formuleret spørgsmål, da du faktisk også vil bruge programmet WordPress, hvis du bruger Bloggers Delight. Et mere korrekt formuleret spørgsmål er derfor: Bloggers Delight eller ikke Bloggers Delight?

I dette indlæg vil jeg derfor komme ind på (1) forskellen mellem WordPress og Bloggers Delight, (2) fordele og ulemper ved Bloggers Delight, og (3) om du skal bruge Bloggers Delight. Vil du ikke at læse hele indlægget, så hop her direkte til konklusionen.

Forskellen mellem WordPress og Bloggers Delight

WordPress er et gratis CMS (Content Management System). Dvs. det er et program som gratis kan bruges til at opbygge en hjemmeside. WordPress er utrolig populært (næsten 30% af alle hjemmesider der findes i dag er lavet med WordPress).

Udover WordPress, så kræver det også, at du har et webhotel (dvs. den plads på internettet, hvor dine billeder mv. ligger) for at lave din egen hjemmeside. Du kan her se min guide til, hvordan du køber et webhotel og bruger WordPress til at lave din egen hjemmeside/blog.

WordPress

Med WordPress kan du lave din egen hjemmeside/blog.

Bloggers Delight er derimod Danmarks største bloggernetværk. Dvs. de hjælper bloggere med alt det praktiske, så det eneste du skal koncentrere dig om er at skrive blogindlæg.

Dvs. du kommer også til at bruge WordPress med Bloggers Delight. Så Bloggers Delight kan på en måde siges at være dit webhotel (dog et lidt anderledes webhotel).

Bloggers Delight

Så forskellen mellem de to er altså kort sagt, at WordPress er det program som du skal bruge til at lave din hjemmeside. Mens Bloggers Delight er et (lidt anderledes) webhotel, hvor din hjemmeside er hostet (dvs. der hvor dine billeder, filer mv. ligger).

Fordele og ulemper ved Bloggers Delight

Der er både fordele og ulemper ved Bloggers Delight. I dette afsnit vil jeg komme ind på de 3 mest væsentlige fordele og ulemper ved Bloggers Delight.

Fordele

(1) Det primære fordel ved Bloggers Delight er, at de står for alt det praktiske. Dvs. det er utrolig nemt at komme i gang med og du kan helt gratis oprette en basisblog meget hurtigt.

(2) Opgraderer du derudover din blog til plus (koster 49 kr./md.) vil alle dine indlæg desuden blive delt på deres plus feed, hvor folk kan finde dine indlæg.

(3) Har du mere end 20.000 månedlige besøgende (eller Bloggers Delight finder din blog meget interessant), så kan du blive Premium blogger og tjene penge på din blog. Bloggers Delight har et stort netværk af virksomheder, som f.eks. er interesseret i at betale penge for sponsorerede indlæg hos bloggere.

Ulemper

(1) Selvom Bloggers Delight tilbyder en gratis blog, så er det meget begrænset hvor meget du kan lave med den. Du har f.eks. ikke dit eget domænenavn og du kan heller ikke designe den.

For at gøre det muligt, skal du opgradere til Plus abonnement, hvilket koster 49 kr./md. Men der er stadig begrænsninger ift. normal brug af WordPress.

Bruger du ikke Bloggers Delight, men i stedet køber webhotel et andet sted koster det ca. 22,5 kr./md. det første år og ca. 7,5 kr./md. efter ét år (se denne guide til, hvordan du gør det). Og her har du samtidig ingen begrænsning ift. valg af designs og brug af alle WordPress’ mange funktioner.

(2) Du kan ikke tjene penge før du har over 20.000 besøgende/md. Og selvom du har det, så tag Bloggers Delight stadig en andel af alt din indtjening. De fleste vil derfor kunne tjene væsentlig flere penge ved ikke at være medlem af Bloggers Delight.

Jeg har f.eks. hjemmesider som ingen gang har 20.000 månedlige besøgende, men som tjener mig dobbelt så meget som nogle af de populære premium bloggere hos Bloggers Delight.

(3) Selvom du ikke har over 20.000 månedlige besøgende (og derfor ikke tjener penge på din hjemmeside), så vil der stadig være reklamer på din hjemmeside, som Bloggers Delight alene tjene pengene fra.

Skal du vælge Bloggers Delight?

Om du skal vælge Bloggers Delight eller ej afhænger af, hvad du gerne vil med din blog.

Vil du gerne hurtigt i gang og gerne bare lige prøve det der blogging, så kan Bloggers Delight være en fin løsning, da det nemt at komme igang og de har en gratis version. Det er fin måde at få et kendskab til det mest basale i WordPress.

[Dog vil jeg i stedet anbefale WordPress.com gratis udgang, da du kan bruge lidt flere af WordPress’ funktioner der].

Men vil du gerne være mere seriøs omkring din blog, så anbefaler jeg ikke Bloggers Delight. Primært af følgende grunde:

 1. Bloggers Delight er ret dyrt (49 kr./md.), hvis du vil selv vil kunne designe din blog og tilføje dit eget domænenavn.
 2. Selv med Plus abonnementet (til 49 kr./md.) har du ikke adgang til alle WordPress’ funktioner.
 3. Du kan først tjene penge, hvis du har mere end 20.000 månedlige besøgende. Og Bloggers Delight vil stadig tage en andel af din indtjening.

Det jeg i stedet anbefaler er, at du køber et webhotel hos Simply og opretter din egen blog der via WordPress (se en guide til det lige her).

Det er (1) væsentlig billigere ift. Bloggers Delight, (2) du har adgang til alle WordPress’ funktioner, og (3) du kan begynde at tjene penge lige fra starten af (og du får hele andelen af indtjeningen selv). Det tag lidt længere tid at komme i gang, men følger du denne guide tag det ikke meget mere end 10-15 minutter og så har du din egen blog.

Har du desuden nogle spørgsmål eller kommentarer til indlægget, så skriv dem endelig nede i kommentarfeltet.

Læs også

12 kommentarer til WordPress eller Bloggers Delight – Hvad er bedst?

 1. Bebiane siger:

  Hej Jonathan
  Tak for din forklaring på forskellen på Bloggers Delight og WordPress.
  Jeg har en blog som efterhånden har nogle år på bagen, kan jeg overføre den gamle blogspot over i en ny? feks WordPress.

 2. Jonathan siger:

  Hej Bebiane
   
  Ja, det kan du sagtens.
   
  Det du skal gøre er, at du først skal have købt et domænenavne og webhotel, og derefter installere WordPress på det (det kan du se, hvordan du gør her: http://lavegenblog.dk/). Derefter skal du have rykket dit indhold fra din gamle Blogspot over til WordPress. Det er heldigvis ikke så svært – du kan se en guide til det her: http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-switch-from-blogger-to-wordpress-without-losing-google-rankings/
   
  Du skal være opmærksom på, at du ikke kan få dit gamle design med over på din WordPress. Men WordPress har heldigvis rigtig mange flotte designs, som du kan vælge mellem.
   
  Håber det kan hjælpe dig :)

 3. Anna siger:

  Tak for godt indlæg. Hvis man ikke bruger Bloggers Delight hvad er så dine råd i forhold til at komme i gang med at tjene penge på sin blog. Hvornår og hvordan kan man fx få annoncer på sin blog?

 4. Jonathan siger:

  Hej Anna
   
  Tak for dit spørgsmål.
   
  Jeg har skrevet et indlæg om, hvordan du kan tjene penge på at blogge. Du kan læse det her: http://lavegenblog.dk/tjene-penge-online/
   
  Jeg håber du kan bruge nogle af rådene i det :)

 5. Lisa Winther Nielsen siger:

  Hej Jonathan.

  Tak for en god beskrivelse af forskellen.
  Hvis jeg allerede har oprettet en bloggers Delight, er det så muligt at lave det om nu?
  Jeg har købt domæne gennem gratisdns og aktiveret det gennem DK Hostmaster.

 6. Jonathan siger:

  Hej Lisa
   
  Ja, altså det er muligt at rykke det indhold du har skrevet over på dine nye WordPress blog. Du kan bruge denne guide til det: https://www.theblogstarter.com/how-to-move-your-wordpress-com-blog-to-your-own-domain/.
   
  Hvis du derimod ikke har skrevet indhold endnu, men bare har fortrudt, at du har oprettet dig hos Bloggers Delight, så skal du bare få tilknyttet dit nye domænenavn til et webhotel. Her kan jeg anbefale Unoeuro. Bare indtast dit nye domænenavn i feltet og følg processen :-)
   
  Sig endelig til, hvis du oplever nogle problemer.

 7. Erik Larsen siger:

  Hej Jonathan,
  Når man arbejder med blogs, har google ranking nogen betydning, og kan man lave link building på samme måde som en normal hjemmeisde?

 8. Jonathan siger:

  Hej Erik
   
  Tak for dit spørgsmål.
   
  Det er som udgangspunkt det samme. Du skal stadig optimere dine blogindlæg på samme måde som du vil optimere en side på en “normal” hjemmeside.
   
  Håber det besvarer dit spørgsmål :-)

 9. Jette Lund siger:

  Hej Jonathan.
  Jeg har problemer med at få godkendt min side på Adsense, og jeg kan simpelthen ikke greje, hvad jeg gør galt.

  Mvh Jette Lund

 10. Jonathan siger:

  Hej Jette
   
  Der kan være mange grunde til, at din side ikke er godkendt. Derfor er det umuligt for mig at sige, hvad det skyldes.
   
  I den mail du har modtaget fra Google burde der stå en grund til, hvorfor din side er er ikke godkendt. Ellers så se dette indlæg: https://allbloggingtips.com/applying-for-google-adsense-program/. Der bliver der nævnt nogle af de mest typiske grunde til, at Google Adsense afviser din ansøgning.
   
  Håber det kan hjælpe dig :-)

 11. Catrine R Jensen siger:

  Hey
  jeg har set lidt på denne side og læst en del af dine råd, jeg er dog kommet lidt i tvivl. jeg er lidt nysgerrig på at se hvordan det fungere på Bloggers Delight men vil også gerne lave min egen hjemmeside via WordPress . jeg har netop lavet en side på fb som jeg på sigt vil bruge i forbindelse med mit projekt/min drøm. Hvis jeg nu oprettet en profil på Bloggers Delight og bliver plus medlem der (med samme navn som min fb side) . skriver et par blogs osv. for at tiltrække læsere osv , kan jeg så overføre det hele til den hjemmeside som jeg laver på WordPress samt evt linke til min fb side på Bloggers Delight. Eller skal jeg vente med at lave hjemmesiden på WordPress, starte ud på Bloggers Delight og så senere henvise til min egen hjemmeside samt fb side . Eller vil det bare være nemmere at starte på Bloggers Delight og se hvordan det går det inden jeg opretter min egen side vis WordPress . og så slettet min profil på Bloggers Delight til den tid

  Håber du forstår hvad jeg mener /kan følge det.
  jeg har nemlig ikke så meget erfaring med at blogge så tænkte det måske ville være en god start på Bloggers Delight men samtidig med så vil jeg jo gerne sikre mig mig navn samt det jeg så skriver på Bloggers Delight kan overføres til min egen selvstædige side ..
  jeg har set dine råd i forhold til hvordan man tjene penge osv, samt set videoen hvordan man laver en blog

  Med Venlig hilsen
  Catrine

 12. Jonathan siger:

  Hej Catrine
   
  Tak for dit spørgsmål.
   
  Jeg tror muligvis der er nogle misforståelser her.
  WordPress er et system til at lave hjemmesider, som du gratis kan installere på dit webhotel. Bloggers Delight bruger også WordPress i deres system. Så du kommer faktisk til at bruge WordPress lige meget, om du (1) selv køber et webhotel + domænenavn og installere WordPress på det, eller (2) opretter en blog via Bloggers Delight.
   
  De primære forskelle er, at bloggers delight er lidt nemmere at komme i gang med, da du ikke skal købe webhotel + domænenavn samt installere WordPress på det. Til gengæld er der mange flere restriktioner ved brugen af Bloggers Delight (f.eks. har du ikke ligeså mange muligheder samt Bloggers Delight tag en del af indtjening).
   
  Så valget afhænger i høj grad om du ønsker at komme hurtig i gang, eller om du ønsker at bruge lidt mere tid på at købe et webhotel + domænenavn og installere WordPress, og så have en væsentlig bedre løsning ifølge mig.
   
  Jeg er ikke helt sikker på, om jeg besvarer dit spørgsmål. Du må endelig sige til, hvis jeg ikke gør. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.