Af

WordPress eller Wix – Hvad er bedst?

Vil du gerne lave din egen hjemmeside, men er i tvivl om du skal bruge WordPress eller Wix til det, så er du kommet til den helt rette artikel.

For jeg har nemlig sammenlignet de to tjenester mht. deres pris, brugervenlighed, design samt funktioner for at finde den bedste platform til at lave hjemmesider i. Så du kan få den bedste oplevelse med at lave din nye hjemmeside.

Ønsker du ikke at læse hele testen, kan du bare hoppe direkte til konklusionen.

Pris

Prisen er en vigtig faktor, når der kommer til at vælge din platform. Derfor har jeg sammenlignet prisen på de to platforme.

Wix

Wix tilbyder et helt gratis abonnement, hvor du kan lave din egen hjemmeside. Der er dog 2 store ulemper ved det:

 1. Der vil være reklamer for Wix på siden
 2. Dit domænenavn vil være: ditbrugernavn.wix.com/hjemmesidensnavn

Derudover er der en række funktioner (fx Google Analytics), som du ikke vil kunne bruge. For at fjerne reklamerne, få dit eget domænenavn og få adgang til funktionerne, er du nødt til at opgradere til en af deres premium abonnementer.

Wix tilbyder på nuværende tidspunkt 5 forskellige abonnementer. For at undgå reklamer på din hjemmeside, skal du som minimum have Combo til ca. 60 kr. om måneden.

Wix abonnementer

WordPress

WordPress fungerer noget anderledes. WordPress er nemlig gratis at bruge. Men for at bruge WordPress behøver du dit eget domænenavn samt et webhotel. Der findes adskillige hosting udbyder, hvor du kan købe et domæne og webhotel.

Jeg anbefaler personligt Simply som hosting udbyder. Her skal du betale:

 1. 110 kr. i oprettelsesgebyr
 2. 45 kr. for domænenavnet
 3. 9 kr. om måneden for webhotelet

Dvs. i alt 155 kr. + 9 kr. om måneden så længe du bruger det.

Dog kan prisen stige, hvis du vælger at bruge premium temaer og plugins. Der findes dog tusindvis af gratis temaer og plugins som du kan bruge, hvis du vil reducere omkostningerne.

UnoeuroVil du se, hvordan du laver din egen hjemmeside med WordPress og Simply, så se her.

Konklusion

WordPress vinder, når det kommer til prisen. Det eneste du skal bruge med WordPress er et webhotel og domænenavn, hvilket du hos mange webhosting udbydere kan få væsentligt billigere ift. Wix’ priser.

Brugervenlighed

Brugervenligheden er muligvis det vigtigste kriterie, da man som nybegynder ikke gider at bruge alt for meget tid på at skulle lære at bruge platformen.

Wix

Wix har et meget brugervenligt interface. Du laver din hjemmeside i et simpelt træk og slip interface, hvor du nemt kan redigere din hjemmeside.

Wix hjemmeside builder

Du kan trække og slippe elementer overalt på dit hjemmeside, skrive indhold og tilføje billeder/videoer mv. i et meget brugervenligt interface. Her er du sikker på, at du ikke skal rode rundt med koder eller lignende. Enhver nybegynder vil finde Wix utrolig nemt at bruge.

WordPress

WordPress har ikke et træk og slip interface, hvor du nemt kan rykke rundt på tingene på din hjemmeside. Her har du en visuel editor, hvor du skriver din tekst (se nedenstående billede). Mens hjemmesiden bygges op på en helt anden måde med sektioner som Menu, Tema indstillinger, Sider mv.

WordPress tekst editor

For en nybegynder vil WordPress kunne virke en smule omstændigt. Derfor kræver det en smule tid for helt at komme ind i, hvordan du laver en hjemmeside med WordPress. Men når det er sagt, er WordPress stadig en utrolig brugervenlig platform.

En nybegynder vil derfor også sagtens – efter en kort læringsproces – kunne bruge WordPress uden problemer.

Konklusion

Når det kommer til brugervenligheden, er vinderen Wix. Hvem som helst vil uden de store problemer nemt kunne lave en flot hjemmeside hos Wix. WordPress er også en meget brugervenlig platform. Men det kræver lidt tid for at lære helt at forstå, hvordan man opbygger en hjemmeside i WordPress.

Design og layout

Designet og brugervenligheden af din hjemmeside er et vigtigt kriterie mht. om din hjemmeside bliver en succes eller ej. Derfor har jeg undersøgt, hvor mange muligheder du har med det mht. designet af din hjemmeside i de to platforme.

Wix

Wix har mere end 500+ forskellige temaer, som du kan vælge og designe via deres træk og slip interface. Alle temaerne er responsive (dvs. de kan bruges på mobile enheder).

Wix temaer

Temaerne er delt ind i forskellige kategorier, som fx virksomheder, webshop, fotografi mv.

En stor ulempe er dog, at når du først har valgt et tema, så kan du ikke skifte det. Så du kan ændre og modificere det ligeså tosset du vil, men du kan ikke skifte til et andet tema.

WordPress

Der er tusindvis af gratis og betalte temaer til WordPress. De gratis kommer ofte med begrænset support og kvaliteten er ofte ikke ligeså god som de betalte temaer (et betalt tema koster ofte omkring 200-400 kr.).

Premium WordPress temaer

Der findes WordPress temaer inde for alle kategorier, og du kan redigere i dem ligeså tosset som du vil. Jeg kan personligt anbefale Themeforest.net til at finde gode premium WordPress temaer.

En mulighed er også at hyre en udvikler til at kode dit helt eget WordPress tema for din hjemmeside.

Konklusion

WordPress har et langt større udvalg af temaer og layoutmuligheder ift. Wix. Derudover er der også den fordel ved WordPress, at du altid kan skifte temaet på din hjemmeside, hvis du ønsker et nyt design.

Plugins og apps

Plugins og apps er tredjeparts software, som du kan bruge til at tilføje flere funktioner til din hjemmeside. Wix kalder dem apps, mens WordPress kalder dem for plugins.

Wix

Wix har 200+ apps, som du kan tilføje din hjemmeside. Disse apps tilbyder forskellige funktioner, som fx at tilføje en kontaktformular, kommentarer, e-mail liste, forum mv. til din hjemmeside.

App market Wix

De fleste apps er gratis eller findes i en lite version. Mens andre apps kræver en månedlig betaling. Selvom der er et begrænset udvalg af apps, dækker de alligevel de mest efterspurgte funktioner.

WordPress

På nuværende tidspunkt er der over 52.000 gratis WordPress plugins og tusindvis af premium plugins. Så man kan roligt sige, at udvalget af plugins er væsentligt større hos WordPress ift. Wix.

WordPress plugins

Der findes nærmest ikke den funktion, som ikke er i et eller andet WordPress plugin.

Konklusion

Man kan vist roligt sige, at WordPress er vinderen af denne kategori. Selvom Wix’ app bibliotek er voksende, er det stadig meget begrænset, når det sammenlignes med det kolossale udvalg som er tilgængeligt for WordPress brugere.

Sammendrag

Skal der kåres en vinder af denne sammenligning, må det være WordPress.

Prisen er væsentligt billigere med WordPress, og derudover er der også langt flere muligheder hvad angår design og funktioner. Vil du gerne i gang med WordPress, så kan du se en guide til, hvordan du laver din egen hjemmeside via nedenstående link.

Sådan laver du en hjemmeside i WordPress

Guiden viser, hvordan du laver en blog i WordPress. Men du kan også sagtens bruge guiden selvom du vil lave en anden slags hjemmeside (fx en virksomhedshjemmeside eller noget helt andet).

Når det er sagt, så er det nødvendigvis ikke alle, som vil have størst gavn af WordPress.

Er du enten (1) nybegynder og helst vil bruge så kort tid som mulig på at lave din hjemmeside, eller (2) har du allerede prøvet at arbejde med WordPress og gået død i det, så kan Wix være en rigtig god løsning.

Wix vil for de fleste nybegyndere nemlig være lidt nemmere at bruge ift. WordPress. En mulighed er at prøve Wix’ gratis abonnement. Så kan du se, om det er noget for dig og derefter vurdere om du er interesseret i at oprette et premium abonnement hos dem. Du kan komme i gang med Wix via nedenstående link.

Lav en blog med Wix

Har du nogle spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at stille dem nede i kommentarfeltet. Så vil jeg besvarer dem så hurtigt som muligt.

Læs også

22 kommentarer til WordPress eller Wix – Hvad er bedst?

 1. Michael Nielsen siger:

  Hej Jonathan,

  God sammenligning.

  Hvordan er det med vurderingen af ecommerce plugins mellem de to platforme?

 2. Jonathan siger:

  Hej Michael
   
  Tusind tak for dit gode spørgsmål.
   
  Generelt er min anbefaling faktisk ikke at bruge WordPress til webshops, da jeg mener der er bedre CMS til det. Her kan jeg i stedet anbefale Magento, Prestashop eller det danske ShopOrama.
   
  Hvad angår Wix, så har jeg faktisk ikke erfaringer med det hvad angår e-commerce (kun blogging). Så jeg må nok desværre være dit svar skyldigt hvad angår, hvor godt Wix er til e-commerce.
   
  Hav en dejlig weekend! :)

 3. Claus Vedel siger:

  Hey Jonathan

  Jeg har undret mig over mobil versionen i WIX… layouten er ikke særlig fed og virker klodset.
  Er det bedre i WordPress ?

  Vh
  Claus Vedel

 4. Jonathan siger:

  Hej Claus
   
  Tusind tak for dit gode spørgsmål.
   
  Jeg synes, at WordPress har brugervenligt interface på mobile enheder. Du kan f.eks. her se, hvordan det ser ud, når du skal skrive et indlæg fra en mobil enhed: https://www.screencast.com/t/qvLpd1DYnD0
   
  Jeg håber jeg forstod dit spørgsmål korrekt. Hvis ikke, må du endelig sige til :)
   
  // Jonathan

 5. Hanne siger:

  Hej Jonathan

  Jeg har læst et sted om en bruger af wix som ikke længere ville bruge Wix og derefter havde det problem, at hun hun ikke kunne undgå at wix poppede op da hun gerne ville skifte til en anden hjemmesideudbyder.
  Er det noget du kender til?

  De bedste hilsener
  Hanne

 6. Jonathan siger:

  Hej Hanne
   
  Hm. Det lyder underligt. Det er i hvert fald ikke noget jeg oplevet eller hørt om :)
   
  Du burde uden problemer kunne lukke din side ned hos f.eks. Wix (og for den sags skyld WordPress), hvis du ønsker at skifte til en anden hjemmesideudbyder.

 7. Helle siger:

  Hej Jonatan

  Hvis man betaler for opgradering hos WIX, vil ens domæne stadig skulle hedde .wix så?

  Hilsen Helle

 8. Jonathan siger:

  Hej Helle
   
  Nej, hvis du opgraderer dit abonnement hos Wix, så har du mulighed for at få tilknyttet dit eget domænenavn (dvs. det skal ikke længere hedde .wix).

  • Frank Nederby siger:

   Jeg har et ønske om at min hjemmeside skal fortsætte med mit gamle navn: f.eks. mitnavn.dk og ikke mitnavn.wix.com/minhjemmeside Kan du svare på det vil jeg blive lykkelig. jeg synes nemlig Wix fungerer godt til simple sider, som også skal være mobil-venlig.

   • Jonathan siger:

    Hej Frank
     
    For at gøre det, skal du opgradere dit abonnement, således du kan tilføje et domænenavn til din hjemmeside. Du kan se, hvordan du gør det her: https://support.wix.com/en/article/upgrading-your-site-to-premium-3066683
     
    Håber det er svar på dit spørgsmål. Ellers må du endelig sige til :-)

    • Frankr siger:

     Tak for hurtig hjælp. Imponerende.
     Jeg regner med at det er en væsenlig fordel at fortsætte
     med samme navn, set i forhold til google.
     Jeg opgraderer selvfølgelig min WIX, og kobler mit tidligere mitnavn.dk til. Jeg registrerer også alt min SEO til google.
     Jeg var egentligt i tvivl om jeg kunne bruge mit .dk domæne.

     • Jonathan siger:

      Hej Frank
       
      Om du kan bruge dit nuværende navn afhænger af, om der er en anden en som har taget det. Hvis ikke der er det, så kan du registrere det. Hvis der er en der har taget, bliver du desværre nødt til at tage et nyt.
       
      Tror du kan se, om det er ledigt, når du opgraderer Wix og tilknyttet domænenavnet til Wix.

 9. Karoline siger:

  Hej Jonathan.

  Ved du om man kan flytte det domæne man har købt på Wix (og betalt for, så det hedder det man selv har valgt) over til wordpress?

  Mvh Karoline

 10. Jonathan siger:

  Hej Karoline
   
  Ja, det kan du sagtens. Det første du skal gøre er at få flyttet dit domæne over på et webhotel. Her anbefaler jeg Unoeuro. Tag evt. kontakt til dem, så vil de helt sikkert kunne hjælpe dig med, hvordan du får flyttet dit domænenavn over til til dem.
   
  Derefter skal du installere WordPress. Hvis du går ned til overskriften “Installer WordPress” her: http://lavegenblog.dk/ kan du se, hvordan du gør det.
   
  Herefter skal du have importeret dit indhold fra Wix. Det kan du her fra overskrift nummer 4: http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-switch-from-wix-to-wordpress-step-by-step/ se hvordan du gør.
   
  Håber det kan hjælpe dig, og hvis du har nogle spørgsmål må du endelig sige til :-)

 11. Linda siger:

  Hej Jonathan
  Tak for gode input.
  Ved du om Mobilepay kan tilføjes som betaling på Wix, Magento, Prestashop og ShopOrama?

 12. Jonathan siger:

  Hej Linda
   
  Jeg ved, at Mobilepay kan bruges på Magento, Prestashop og ShopOrama (nogle af stederne skal du dog købe et addon-on, som koster penge – f.eks. hos Magento).
   
  Jeg er usikker på, om det kan bruges på Wix. Der må du kontakte dem og høre :-)
   
  Håber mit svar er dig behjælpeligt.

 13. Anders Høgh siger:

  Kære Jonathan,

  Vi driver et medie, som klarer sig godt i tryk. Vi har nu gennem 9 mdr. forsøgt at skabe en god profil online. I dag bruger vi Wix. Vi vil ændre på hjemmesiden og har fået at vide, at Google har lettere ved at finde en hjemmeside i WordPress end Wix – er det korrekt?

  Hvis WordPress fungerer bedre på dette punkt, vil vi skifte program, da vi netop står til at skulle finde 2 nye medarbejdere online.

  God aften.

  Med venlige hilsner
  Anders

 14. Jonathan siger:

  Hej Anders
   
  Tak for dit gode spørgsmål.
   
  Hm. Det er et tricky spørgsmål. WordPress giver jer nødvendigvis ikke højere placeringer, alt andet lige. Det der kan være fordelen ved WordPress fremfor Wix er, at WordPress har lidt flere og bedre muligheder mht. at få højere placeringer i Google (vha. Yoast’s SEO plugin). Sagt på en anden måde; potentialet er nok højere i WordPress, men det kræver, at I bruger tid og kræfter på at udnytte det potentiale. Bare at skifte til WordPress vil nok ikke give jer højere placeringer i Google.
   
  Hvis det blot er fordi I skal finde 2 nye medarbejdere online, vil jeg ikke anbefale jer at skifte til WordPress og sætte jer ind i WordPress SEO. Det vil kræve for meget tid ift. udbyttet. Sæt jer i stedet ind i hvordan I kan søgemaskineoptimere en Wix hjemmeside (jf. f.eks. https://da.wix.com/about/wix-seo og https://seoguide.wix.com/en/).
   
  Hvis det derimod er meget vigtigt for jer at ligge godt i Google, så kan det være en overvejelse at skifte til WordPress og sætte jer ind i WordPress SEO.
   
  Håber mit svar giver mening – ellers må du endelig sige til :)

 15. Tine siger:

  Hej Jonathan, kan du oplyse mig om der er e-mail konti med hos oneeuro. Jeg har nemlig set, at det er der hos one.com. Der er desuden ubegrænset båndbredde. Kender du forskellen på disse 2? Mvh Tine

 16. Jonathan siger:

  Hej Tine
   
  Tak for et rigtig godt spørgsmål.
   
  Ja, du har både ubegrænset e-mail konti og ubegrænset båndbredde hos Unoeuro ligeså. Jeg har faktisk (baseret på dit spørgsmål) lavet en sammenligning af de to udbydere, som du kan læse her: https://lavegenblog.dk/unoeuro-eller-one-com/.
   
  Den korte historie er; Jeg vil til hver en tid anbefale Unoeuro.
   
  Jeg håber det besvarer dit spørgsmål. Og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål :-)

 17. Ditte Crone siger:

  Hej Jonathan
  Hvilken hjemmesider Wix eller WordPress er bedst til Vlogs og andet videoopslag?
  Mvh Ditte

  • Jonathan siger:

   Hej Ditte
    
   Tak for dit spørgsmål.
    
   Hm. Jeg ved ikke, om der er en som specifikt er bedre til vlogs ift. den anden. Altså generelt (som du nok også kan vurdere på konklusionen af ovenstående artikel) er jeg større fan af WordPress ift. Wix. Så vil jeg også anbefale WordPress selv, når det er en vlogs du skal lave. Du kan prøve at søge på “WordPress vlogs theme” på Google. Så kan du finde mange indlæg med lister over de bedste WordPress temaer til vlogs. Måske du kan finde noget inspiration der.
    
   God weekend! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *